Cum alegem si cumparam un laptop bun la toate, pentru tineri?

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul tinerilor si adolescentilor, cerintele care i se impun unui laptop bun duc, de obicei catre categoriile gaming sau high-end laptops. Se doreste, in general, sa se cumpere un laptop bun si pentru gaming si pentru uz normal. Mai jos expunem cateva dintre caracteristicile importante de luat in considerare la achizitie.

Solutie

In cazul tinerilor si adolescentilor, cerintele care i se impun unui laptop bun duc, de obicei catre categoriile gaming sau high-end laptops.

Un laptop trebuie ales tinand cont de urmatoarele aspecte:

  • – domeniul de utilizare – profesional, gaming, home use, statie prelucrare grafica
  • – diagonala (13,3-17” -inch) – cele cu diagonala mai mica de 13, 3″ sunt netbook-urile, cu prestatii mult inferioare
  • – prestatii de calcul –
  • – prestatii grafice –
  • – spatiu de stocare –
  • – conectivitate –
  • – camera video –

Un laptop gaming are configuratie performanta si robusta, procesor puternic multicore, placa grafica dedicata (in slot) sau cel putin cu memorie rapida si dedicata, hard-disk sau SSD(solid state drive) performant – se pot regasi ambele in combinatie, SSD-ul pentru viteza de transfer mare si HDD-ul pentru spatiul de stocare mare.

Modelele de laptopuri din categoria gaming: Asus ROG (republic of gamers), Alienware(Dell), Toshiba Qosmio, HP Omen si alte cateva vor avea prestatii excelente in jocuri actuale cu setari grafice maxime. Pretul acestora este mare, in consonanta cu prestatiile.

GAMING LAPTOPS 2015

GAMING LAPTOPS 2015 – performanta extrema – preturi 1300-2000$

Ne putem bucura de experiente bune  cu setari grafice medii in gaming si cu laptopurile high-end, la preturi mai acceptabile, avand ca exemplu modele ca Dell XPS, HP Elitebook, Lenovo ThinkPad, Acer Aspire V Nitro.

Se poate acoperi subiectul gaming cu laptopuri high-end mai vechi, cum sunt HP Pavilion DV5-DV7, Dell XPS, Alienware 2007-2011, care se pot obtine in stare foarte buna, la un pret acceptabil, si care mai rezista multi ani datorita calitatii materialelor si sistemelor interne de racire performante. Cu un buget de 700-1000 lei se poate cumpara, servisa(mentenanta) si moderniza un laptop (ex: adaugare memorie RAM si SSD) care poate avea prestatii superioare multora dintre cele noi (+ carcase metalice antizgariere, procesoare grafice duble (dual graphics– unul pe procesorul principal si unul dedicat si cu memorie video dedicata, sau chiar slot video care permite upgrade-uri, subwoofer si sonorizare hi-fi de putere, display hd 1600×900 sau full HD 1920×1080 in loc de 1366×768 la cele “noi” cu pret mic) – diferenta impresionanta in detaliile redate.

GREATEST SECOND HAND LAPTOPS

GREATEST SECOND HAND LAPTOPS – 100-300$- veti remerca in anunturile de ocazie “stare excelenta” sau “impecabil”, care sunt adevarate datorita calitatii materialelor din care aceste au fost fabricate

Dezavantajele achizitiei laptopului la mana a doua sunt lipsa garantiei si uzura. Acestea, in cazul unei alegeri corecte a laptopului cumparat, se compenseaza pe deplin cu prestatiile mai bune, calitatea audio-video, SSD-ul eventual adaugat este un mare plus fata de un laptop nou ieftin, care vine echipat cu un hard-disk ieftin.

Eu, personal, nu am reusit sa distrug in gaming cu setari grafice medii si pe stand de racire (Crysys 2, HL2 Episode 1-2, AvP 2) niciunul din cele 2010-2012, in afara de ROG 2009 pe care nu l-am detinut.

Pe langa utilizarea in gaming in conditii bune, merita mentionat ca sistemele de operare noi Windows 8.1 si windows 10 sunt bine optimizate si se comporta remarcabil de bine si pe laptopurile din ultimul exemplu, din cateva puncte de vedere chiar mai bine decat Windows Vista si Windows 7. Nici un repros la capitolele display, camera video, wifi, zgomot.

Important de mentionat: este dificil de egalat performanta si fiabilitatea desktopurilor de catre laptopuri, daca doriti maximul absolut de performanta, aveti 2 variante: desktop @800-1000$ sau laptop echivalent @ 1500-2000$

Cu aceste lucruri spuse, spor la gaming, apeluri video si vizionari HD prin HDMI!

P.S. It’s a jungle out there… be the lion!        

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 71 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?