Redarea automată din Windows, pentru toate tipurile de media și dispozitive

Configurare noua (How To)

Situatie

De fiecare dată când introduci un dispozitiv media în calculatorul sau sistemul tău cu Windows, cum ar fi un stick de memorie USB, vei vedea o fereastră de dialog care te întreabă ce vrei să faci. Iată cum arată în Windows 10.

Windows, Redare automata, AutoPlay

În Windows 7, această fereastră arată diferit:

Windows, Redare automata, AutoPlay

Iar în Windows 8.1 este foarte similară cu cea din Windows 10:

Windows, Redare automata, AutoPlay

 

Această fereastră se numește Redare automată (AutoPlay) și este afișată pentru toate tipurile de dispozitive media: dispozitive amovibile (stick-uri USB, hard disk-uri externe), carduri de memorie, DVD-uri, CD-uri, discuri Blu-ray, discuri de instalare cu aplicații și jocuri, smartphone-uri conectate printr-un port USB.

Opțiunile pe care le vezi în fereastra Redare automată (AutoPlay) sunt diferite în funcție de versiunea ta de Windows și depind de aplicațiile pe care le-ai instalat și de tipul de media pe care l-ai introdus. De exemplu, atunci când introduci un card de memorie, ai opțiuni pentru importarea fotografiilor și clipurilor video de pe el, ori pentru a viziona clipurile video de pe el. Când introduci un disc Blu-ray cu un film, ai opțiuni pentru vizionarea filmului de pe disc, folosind aplicații specializate pentru această sarcină, instalate pe calculatorul tău cu Windows.

Redare automată (AutoPlay) poate fi oprită complet sau poate fi personalizată astfel încât să funcționeze așa cum vrei tu. De asemenea, dacă nu-ți mai plac setările schimbate de tine, poți restaura ușor comportamentul său implicit.

Solutie

Pasi de urmat

Dacă vrei să schimbi orice legat de modul în care funcționează Redare automată (AutoPlay) în Windows, trebuie să deschizi mai întâi Panoul de Control.

Apoi, apasă pe “Hardware și sunete” (Hardware and Sound).

Windows, Redare automata, AutoPlay

După aceea, apasă pe Redare automată (AutoPlay).

Windows, Redare automata, AutoPlay

Acum vezi toate setările legate de Redare automată (AutoPlay). Deși lucrurile vor arăta ușor diferit în funcție de versiunea de Windows pe care o folosești, opțiunile de configurare sunt aceleași, așa că vom folosi capturi de ecran din Windows 10.

Windows, Redare automata, AutoPlay

În Windows 10, sunt unele setări despre Redare automată (AutoPlay) și în aplicația Setări. Însă acestea sunt mult mai puține la număr și din Panoul de Control poți efectua o personalizare mult mai amănunțită.

Cum personalizezi comportamentul Redării automate, pentru toate dispozitivele media

Dacă vrei să folosești Redare automată (AutoPlay) pentru diferite tipuri de media, mai întâi trebuie să bifezi setarea: “Utilizați AutoPlay pentru toate suporturile și dispozitivele” (Use AutoPlay for all media and devices).

Windows, Redare automata, AutoPlay

Apoi, derulează până la tipul de dispozitiv media pe care vrei să-l personalizezi și dă clic pe lista derulantă din partea sa dreaptă. Majoritatea utilizatorilor lucrează cu unități amovibile, așa că hai să le folosim drept exemplu. În captura de ecran de mai jos, se văd acțiunile disponibile pe un sistem cu Windows 10 proaspăt instalat.

Windows, Redare automata, AutoPlay

O facilitate utilă, care este disponibilă doar în Windows 10, este faptul că poți seta acțiunile implicite pentru unități amovibile, în funcție de conținutul lor majoritar: imagini, fișiere video, muzică sau conținut mixt. Poți bifa setarea “Alegeți ce să faceți cu fiecare tip de suport (“Choose what to do with each type of media) și apoi alege acțiunile pe care le vrei pentru fiecare tip de conținut.

Windows, Redare automata, AutoPlay

Utilizatorii de Windows 7 vor observa că nu pot configura Redare automată (AutoPlay) pentru unitățile amovibile și carduri de memorie. Aceste opțiuni sunt disponibile doar în Windows 10 și Windows 8.1.

Utilizatorii de Windows 7 pot configura Redare automată (AutoPlay) și pentru alte tipuri de media, precum discuri Blu-ray sau DVD-uri.

Hai să vedem acțiunile disponibile pe sistemul nostru cu Windows 10, pentru discuri Blu-ray.

Windows, Redare automata, AutoPlay

Dacă alegi “Se întreabă de fiecare dată (Ask me every time), Windows te va întreba ce vrei să faci, de fiecare dată când introduci media de tipul selectat.

Dacă vrei să oprești dialogul Redare automată (AutoPlay) pentru un anumit tip de media, alege “Nicio acțiune (Take no action) din lista de acțiuni disponibilă pentru acel tip de media.

Când ai terminat de setat totul, nu uita să apeși pe Salvare (Save), pentru ca schimbările tale să devină realitate.

 

 

Cum oprești Redarea automată pentru toate tipurile de media și dispozitive?

Este posibil să nu-ți placă deloc Redare automată (AutoPlay) și să dorești să-l oprești complet, pentru toate tipurile de media și dispozitive. Dacă vrei asta, în fereastra Redare automată (AutoPlay), debifează setarea: Utilizați AutoPlay pentru toate suporturile și dispozitivele” (Use AutoPlay for all media and devices). După aceea, apasă Salvare (Save).

Windows, Redare automata, AutoPlay

Această facilitate este acum dezactivată.

Tip solutie

Permanent

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Cum resetezi Redarea automată la valorile implicite?

Dacă te-ai jucat prea mult cu setările Redare automată (AutoPlay) și vrei să te întorci al comportamentul inițial, implicit, poți face asta. În fereastra Redare automată (AutoPlay), derulează până jos și vei găsi butonul: “Resetați toate valorile implicite” (Reset all defaults). Apoi, apasă pe Salvare (Save).

Windows, Redare automata, AutoPlay

Redare automată (AutoPlay) se poartă acum ca atunci când ai instalat Windows.

 

Voteaza

(20 din 52 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?