Situatie
Există o mulțime de posibile motive pentru care PC-ul refuză să pornească, de la simplu și ușor de reparat, până la greu si complicat. Dacă in cel mai rău caz nu reușiți să vă reluați funcționarea PC-ului, puteți să scoateți unitatea hard disk sau SSD și să o accesați de la un alt Pc .
Solutie
Pasi de urmat
Verificați problemele legate de alimentarea cu energie electrică
Dacă este un laptop, o pierdere de energie ar putea rezulta dintr-o baterie care a rămas complet descărcată. Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l lăsați să se încarce pentru câteva ore. Dacă nu funcționează, ar putea însemna că încărcătorul este defect, deci încercați un încărcător diferit. Dacă încărcătorul are un indicator de alimentare, verificați dacă acesta se aprinde atunci când îl conectați.
Dacă PC-ul dvs. este un computer desktop și nu pornește, verificați dacă priza de conectare fuctioneaza sau incercati o altă priză. Dacă puteți, scoateți carcasa și verificați dacă butonul de alimentare este conectat corect – un buton defect este mult mai ușor de fixat decât o sursă de alimentare.
Asigurați-vă că nu porneste incet
Asigurați-vă că PC-ul dvs. nu este foarte lent. Deci, fiți răbdători și dați-i 15-20 de minute pentru a vă asigura că într-adevăr există o problemă.
Asigurați-vă că monitorul sau afișajul sunt funcționale
Dacă aveți un PC desktop conectat la un monitor extern, este posibil ca afișajul să fie defect. Verificați cablul de alimentare la monitor și conectați-l corect la PC. Dacă nu funcționează, încercați să conectați alt monitor, dacă este posibil. În acest fel, veți putea determina fie că este vorba de defecțiunea monitorului, fie a ca blului de alimentatre .
Dacă aveți un laptop , este posibil ca PC-ul dvs. să fie în modul de a dormi și are probleme cu pornire. Pentru a verifica acest lucru, închideți-l complet și reporniți-l. Pentru aceasta, țineți apăsat butonul de alimentare timp de 5 secunde și apoi apăsați din nou pentru a porni computerul.
Eliminați hardware-ul extern
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu vă rezolvă problema și aveți atașat hardware extern, unul dintre acele periferice ar putea fi vinovatul. Odată cu oprirea completă a calculatorului, deconectați totul – cu excepția tastaturii, a mouse-ului și a monitoruli, dacă utilizați un desktop.
Dacă pornește cu succes, închideți-l și reconectați perifericele, apoi reporniți-l.
Resetați modulele de memorie și componentele interne
Dacă știți ce faceți, puteți să deschideți carcasa și să eliminați apoi înlocuiți modulele de memorie, placa grafică, CPU-ul și chiar să deconectați și să reconectați sursa de alimentare pentru a vă asigura că o conexiune proastă nu este cauza problemelor. Dacă nu vă simțiți suficient de competent pentru a face acest lucru singur, ar trebui să întrebați un prieten sau coleg, sau să duceti computerul la un magazin de reparații și să îi cereți personalului să o facă.
Leave A Comment?