Cum să planificați luminile de Crăciun ale casei dvs. inteligente

Configurare noua (How To)

Situatie

Fie că sunt pe bradul tău de Crăciun sau îți împodobesc casa, luminile de Crăciun sunt frumoase. Cu mufe inteligente, le puteți programa pentru a porni și opri automat.

Solutie

Începeți cu mufe inteligente

Iată veștile bune: A face luminile de Crăciun inteligente nu înseamnă că trebuie să aruncați luminile perfect bune pe care le-ați folosit de ani de zile. Ești mai bine să folosești ceea ce ai, deoarece iluminatul inteligent pentru exterior tinde să fie scump.

În schimb, cumpărați mufe inteligente. Acestea pot face ca orice gadget „mut” să fie inteligent. Mufele inteligente funcționează printr-un principiu simplu. Când opriți o priză inteligentă, aceasta reduce puterea la orice l-ați conectat – la fel ca un întrerupător de lumină. Porniți-l pentru a restabili puterea. Acest lucru este perfect pentru luminile de sărbători, deoarece de obicei le controlați prin tăierea puterii (fie deconectându-le sau aruncând un întrerupător). Ștecherurile inteligente sunt ușor de configurat: pur și simplu conectați unul la o priză și conectați luminile la el.

Tipul de fișă inteligentă de care aveți nevoie depinde de locul în care îl puneți și de ce tehnologie inteligentă aveți deja. Dar dacă sunteți nou în casele inteligente, vă recomandăm fie mufe Wyze, fie pluguri iClever pentru mufele dvs. interioare și iClever pentru mufele dvs. exterioare. Dacă intenționați doar să planificați luminile interioare, vă recomandăm Wyze ca cea mai bună opțiune. Este mai puțin costisitor decât intrarea interioară a iClever, iar aplicația este mai bună. Dar dacă te uiți la programarea interioară și exterioară, atunci îți recomandăm să folosești iClever pentru ambele. În acest fel, trebuie să înveți doar o aplicație.

Ambele sunt accesibile, funcționează bine și sunt compatibile cu Alexa și Google. Acest lucru este esențial dacă aveți în vedere să intrați în case inteligente și dacă nu aveți un hub inteligent. Hub-urile inteligente pentru acțiuni acționează ca „creierele” caselor inteligente avansate, dar, datorită Google Assistant și Alexa, nu mai sunt atât de necesare.

Pentru o programare simplă, este mai ușor să utilizați aplicația de la producătorul de mufa inteligentă. De exemplu, presupunând că aveți mufe inteligente Wyze sau iClever, primul pas este să descărcați fie Wyze (pentru iOS și Android), fie dacă utilizați aplicația iClever Smart Life (pentru iOS și Android). Introduceți o priză inteligentă în priză și asociați-o cu aplicația. Ar trebui să faceți această priză simultan.

De obicei, vă recomandăm să alegeți cu atenție numele pentru mufele inteligente. Dar, în acest caz, le vei adăuga la un grup de Crăciun. Le puteți numi „Crăciun 1”, „Crăciun 2” și așa mai departe. Poate doriți să denumiți diferit luminile copacului. Numirea lor „Crăciunul de Crăciun” vă va ajuta dacă vreți vreodată să conectați separat de restul luminilor. După ce ai totul asociat și configurat, vei conecta luminile. Ambele aplicații au o funcție de grupare și merită să vă grupați toate luminile de Crăciun, astfel încât să puteți crea un program pentru a le controla pe toate.

Următorul pas este să creați un program. Wyze numește opțiunile de programare „reguli” în timp ce Smart Life le numește „automatizări”. În ambele cazuri, veți deschide reguli sau automatizări, alegeți grupul de mufe, alegeți dacă activați sau dezactivați mufele și alegeți un moment pentru a rula regulă. S-ar putea părea că „porniți fișele la 6:30 P.M.”, de exemplu. Vrei să creezi două planificări, unul pentru a aprinde luminile și celălalt pentru a le stinge.

Puteți crea chiar și a treia sau a patra regulă pentru a controla luminile specifice. De exemplu, poate doriți să porniți luminile copacului mai devreme decât luminile exterioare. Sunteți toate setate cu lumini automate de Crăciun. Dar, dacă doriți să depășiți programarea de bază, puteți lua în considerare adăugarea unui Echo Dot sau Google Nest Mini la domiciliu pentru opțiuni suplimentare.

Pe lângă adăugarea controlului vocal la domiciliu, difuzoarele inteligente lucrează cu dispozitive inteligente de la mai multe companii și le leagă pe toate. Un Echo Dot (cu Alexa) sau Nest Mini (cu Google Assistant) vă poate oferi o singură aplicație pentru a controla mufele interioare de la Wyze, mufele exterioare de la iClever și chiar becurile inteligente ale unei alte companii. În esență, acționează ca creierele casei tale inteligente. În loc să creezi un program în aplicația Wyze și un alt program în aplicația Smart Life, poți folosi Alexa sau Google Assistant pentru a crea un singur program care controlează ambele seturi de dispozitive.

Dacă încă nu ați investit în niciun ecosistem, vă recomandăm Echo Dot peste Nest Mini. Acest lucru se datorează mai ales faptului că rutinele Alexa sunt mai intuitive și mai puternice decât cele ale Google Assistant.

Dar fie va funcționa. Dacă aveți deja un difuzor inteligent, nu simțiți nevoia să cumpărați altul decât dacă doriți să vă extindeți controlul vocal în alte camere.

Folosind Alexa sau Google Assitant pentru a crea un program

Versiunea de programare a programului Alexa și Google Assistant se numește „rutine”. Rutinele sunt, în esență, foarte de bază dacă / apoi sunt programe. Ați setat un declanșator, „dacă”, pentru monitorul dvs. Echo sau Nest Mini. Apoi creați acțiuni care să se producă („apoi”). O rutină de bază ar putea spune „dacă este ora 19 PM, apoi porniți grupul de Crăciun”.

Crearea rutinelor atât pentru Alexa cât și pentru Google Assistant nu este complicată, dar aplicațiile se schimbă adesea, la fel și procedurile pentru rutine. Verificați documentația oficială de la Amazon și Google pentru cele mai actualizate informații. Pentru Google Assistant, rețineți când setați o programare de care aveți nevoie pentru a crea o comandă vocală. Vă sugerăm ceva legat de „activarea Crăciunului”, astfel încât rutina să se poată dubla ca o comandă vocală convenabilă.

Dacă ați ales un dispozitiv Echo, aveți câteva opțiuni utile pe care Google nu le oferă. Prima este abilitatea de a arunca o comandă de așteptare într-o rutină. Este util dacă doriți să combinați o rutină „pornită” și „oprită” într-una. Puteți crea o rutină care să aprindă luminile chiar înainte de a pleca de la serviciu, așteaptă zece minute și apoi le stinge din nou. Veți obține o priveliște plăcută când plecați de acasă. Într-o manieră similară, puteți crea o rutină care să aprindă luminile la 18:00, așteaptă patru ore și să le stingă din nou.

Al doilea implică un truc distractiv cu Echo Buttons. Aveți posibilitatea să asociați butoanele Echo cu un dispozitiv Echo și să le încorporați în rutinele dvs. Aceasta include activarea sau oprirea (dar nu ambele) dispozitivelor inteligente atunci când apăsați butonul, ceea ce este util pentru ceva precum un buton de blocare. Sau, cu Crăciunul atât de aproape, ai putea face din butonul Echo „butonul de pornire” pentru luminile de Crăciun. Este un truc distractiv, dar simplu, pe care oricine se poate bucura.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?