Reparare OS

Repara eroarea de Memory Management din Windows 10

Vreti sa instalati actualizarea Fall Creators pentru Windows 10 utilizand Windows Update, si ati fost întâmpinati cu un mesaj bluescreen “Your PC ran into a problem”, evidențiind codul Stop Memory Management.

Eroarea s-a produs în timpul instalării unei actualizări a caracteristicilor, dar rapoartele de pe Internet sugerează că aceasta se poate întâmpla și la pornire, instalare de actualizări minore sau în timp ce PC-ul este în uz.

Mesajul complet de pe ecranul albastru este urmatorul:

Your PC ran into a problem and needs to restart. We’re just collecting some error info, and then we’ll restart for you.

If you call a support person, give them this info: Stop Code Memory Management

Vestea bună este că mesajul de eroare indică problema (ceva legat de memorie a provocat problema); vestea proasta este ca nu exista nici un remediu pentru a corecta problema, deoarece poate avea mai multe cauze.

[mai mult...]

Activation context generation failed

Avem eroarea: Activation context generation failed for “c:Program Files (x86)Ralink CorporationRalink Bluetooth StackBsSMSEditor.exe”.Error in manifest or policy file “” on line .
A component version required by the application conflicts with another component version already active.
Conflicting components are:.
Component 1: C:WINDOWSWinSxSmanifestsx86_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.9600.18006_none_a9ec6aab013aafee.manifest.
Component 2: C:WINDOWSWinSxSmanifestsamd64_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.9600.18006_none_623f33d3ecbe86e8.manifest.

[mai mult...]

Cum instalez un custom ROM Android?

Ai făcut cunoştiinţă cu termenii folositi în modding şi ai instalat un custom recovery. Eşti pregătit să instalezi un custom ROM.

ROM-urile modificate sunt de obicei de două tipuri.

– Stock based – ce au ca bază sistemul de operare oferit de producător. De obicei acestea sunt versiuni completate cu opţiuni pe care producătorul nu le-a inclus în sistemul oficial

– AOSP – ROM-urile AOSP (Android Open Source Project) au ca bază codul sursa Android oferit de Google. Acestea oferă de obicei aceeaşi experienţă întâlnită pe deviceurile Nexus

Cel mai cunoscut costum ROM cu siguranţă este CyanogenMod (sistemul standard de pe OnePlus One). Scopul CyanogenMod este de a aduce o experienţă cât mai apropiată de cea a Android nativ, eliminând aplicaţiile preinstalate de producători şi optimizând codul pentru performanţe maxime. Însă şi restul merită încercate, fiecare având atuurile lor. Mai multe custom ROM-uri găseşti pe forumul XDA-Developersla secţiunea dedicată telefonului tău.

De ce ai nevoie?

– un terminal android cu un custom recovery instalat

– un custom ROM pentru terminalul tău Android sub forma de fişier ZIP (ROM-urile AOSP de obicei au nevoie şi de GAPPS – Google Apps pentru acces la Play Store şi restul aplicatiilor Google.  O alternativă este şiPA-GAPPS – o distribuţie actualizată penru Android 4.4.x şi în curand 5.0. De obicei, dezvoltatorul oferă un link către versiunea corectă de GAPPS.) ATENTIE! Nu folosi un custom ROM creat pentru alt telefon decat cel pe care-l vei instala! Fiecare ROM este facut pentru un singur model si doar pe acel model va functiona!

– răbdare

Deşi majoritatea ROM-urilor modificate sunt foarte stabile şi uşor de instalat, te rog să citeşti cu atenţie mesajele dezvoltatorilor din sursa de descărcare cât şi mesajele altora ce l-au încercat înaintea ta. Unele versiuni pot prezenta unele lipsuri, mai ales cele bazate pe versiuni de Android ce nu sunt oferite pe cale oficială de către producător. Din acest motiv te sfătuiesc să nu sari peste pasul de backup a sistemului actual. Astfel ştii că în caz de orice poţi reveni la starea actuală, funcţională. Nu voi fi responsabil pentru eventualele probleme ce pot să apară în urma testării ROM-urilor instabile sau a nerespectării pşsilor. Ca de fiecare dată, dacă nu eşti sigur sau ai întrebări, foloseşte secţiunea de comentarii înainte de orice.

RECOMANDARE: Înainte de a transfera fișierele în telefon, compară valoarea MD5 a fișsierelor descărcate cu cea oferită de dezvoltatorul ROM-ului. Astfel poți fi sigur de integritatea fișierelor descărcate. Pentru acest lucru, poți folosi o aplicație mică si gratuită numită WinMd5 free.

[mai mult...]

Cum putem instala OS Sierra Beta

1

Daca asteptati noua versiune de system MacOS X acum puteti incerca aceasta versiune in variant Beta. Puteti vedea care vor fi noile lucruri pe care le va aduce cel mai nou sistem de operare de la Apple. Daca doriti s ail incercati pana cand va fi lansat official, dar trebuie sa stiti ca variant Beta nu este finala si exista posibilitatea sa intalniti anumite probleme de rulare a sistemului de operare. Daca sunteti siguri ca doriti nu uitati sa va faceti un back up la toate datele de pe computer.

[mai mult...]