10 pasi pentru a-ti proteja identitatea pe internet

Configurare noua (How To)

Situatie

Odata cu cresterea in popularitate a mediilor sociale precum FaceBook sau Twitter, a cresut si accesul altor persoane la indentitatea ta online. Pentru a proteja aceasta identitate asigurate ca ai  luat urmatoarele masuri.

Solutie

  1. Foloseste parole puternice (parole care contina mai mult de opt caractere, litere mari, cifre si caractere speciale, poti folosi chiar propozitii: “Id3nt1tatea0nline3imp0rt4nta”), diferite pentru fiecare serviciu online accesat. Daca ai conturi pe mai multe magazine online foloseste cate o parola pentru fiecare. Pentru a tine pasul cu toate parolele folosite poti folosi un program de tip “password manager”, ca de exemplu Keepass sau LastPass.
  2. Foloseste autentificarea in doi pasi la serviciile compatibile (Facebook, Google, Dropbox, Twitter, etc.).
  3. Opreste serviciile de localizare a telefoanelor, cum ar fi GPS-ul si localizarea WiFi.
  4. Schimba setarile postarilor pe Facebook pentru a fi vizibile doar prietenilor (in pagina de Facebook mergi la “Privacy Settings”, daca folosesti Google+ mergi la “Home” si apoi “Settings”).
  5. Foloseste doar site-uri care au paginile securizate (doar cele care au adresa: https://adressa).
  6. Fii atent la emailuri care iti cer sa furnizezi date legate de conturile tale sau date financiare.
  7. Foloseste programe de securitate si antivirusi pentru dispozitivele tale, atat pentru computer sau laptop, cat si pentru telefon sau tableta. AVG este o alternativa free, iar Bitdefender o alternativa foarte buna, contracost.
  8. Foloseste criptarea pentru mesajele text.
  9. Protejeaza dispozitivele mobile (laptop, telefon, tableta) cu solutii antifurt (aplicatii de blocare ecran, de stergere date la distanta, de criptare carduri SD, etc.).
  10. Atentie in momentul navigarii online, nu descarca aplicatii din surse necunoscute, nu folosi pagini web catalogate ca malitioase. AVG si BitDefender iti pot spune daca aceste site-uri sunt sau nu safe.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(26 din 48 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?