Situatie
Code Injection este comună pe Windows. Aplicațiile “injectează” bucăți de cod propriu într-un alt proces de funcționare pentru a-și modifica comportamentul. Această tehnică poate fi folosită pentru bine sau rău, dar oricum poate provoca probleme.
Code Injection este, de asemenea, numită în mod obișnuit injectare DLL, deoarece codul injectat este adesea sub forma unui fișier DLL (dynamic link library). Cu toate acestea, aplicațiile ar putea injecta și alte tipuri de cod care nu sunt DLL-uri într-un proces.
Simptome
Pentru ce este folosita Code Injection
Code injection este folosită pentru a realiza tot felul de trucuri și funcționalități pe Windows. În timp ce programele legitime le utilizează, acestea sunt, de asemenea, folosite de malware. De exemplu:
Programele antivirus adesea injectează codul în browserele web. Îl pot folosi pentru a monitoriza traficul în rețea și pentru a bloca conținutul web periculos.
Programele rău intenționate ar putea adăuga coduri în browserul dvs. web pentru a urmări mai bine navigarea, pentru a fura informații protejate precum parole și numere de cărți de credit și pentru a schimba setările browserului.
Stardock’s WindowBlinds, modifica temele desktopului, injectează codul pentru a modifica modul în care sunt desenate ferestrele.
Stardock’s Fences injecteaza codul pentru a schimba modul în care funcționează desktopul Windows.
AutoHotkey, vă permite să creați scripturi și să le atribuiți fișiere rapide la nivel de sistem, injectează codul pentru a realiza acest lucru.
Driverele de grafică, precum cele de la NVIDIA, injectează DLL-uri pentru a realiza o varietate de sarcini legate de grafică.
Unele programe injectează DLL-uri pentru a adăuga opțiuni de meniu suplimentare la o aplicație.
Tool-urile de trisat inserează codul în jocurile PC pentru a-și modifica comportamentul și pentru a câștiga un avantaj nedrept asupra celorlalți jucători.
Code Injection este rea?
Această tehnică este folosită în mod constant de o mare varietate de aplicații pe Windows. Este singura cale reală de a realiza o varietate de sarcini. Comparativ cu o platformă mobilă modernă, cum ar fi iOS-ul Apple sau Android-ul Google, desktop-ul Windows este puternic,dacă oferă acest tip de flexibilitate dezvoltatorilor.
Desigur, cu toată puterea asta vin si pericole. Code Injection poate cauza probleme și erori în aplicații. Google afirmă că utilizatorii Windows care au codul injectat în browserul Chrome au cu 15% mai multe șanse de a experimenta chrash-uri Chrome, motiv pentru care Google încearcă să blocheze acest lucru. Microsoft notează că injectarea de coduri ar putea fi folosită de aplicații rău intenționate pentru a manipula setările browserului, acesta fiind unul din motivele pentru care a fost deja blocat pe Edge.
Microsoft oferă chiar și instrucțiuni pentru a verifica dacă DLL-urile terță parte sunt încărcate în Microsoft Outlook, deoarece acestea provoacă crash-uri in Outlook.
Un angajat Microsoft a pus aceasta fraza intr-un blog de dezvoltator in 2004:
“Injecția DLL nu este niciodată sigură. Vorbești despre codarea unui proces care nu a fost niciodată proiectat, construit sau testat de autorul procesului și să coopereze sau să creeze un fir pentru a rula acel cod. Există riscul de a crea probleme de sincronizare sau de resurse care nu au existat înainte sau de a exacerba problemele care au existat acolo.”
Leave A Comment?