Ce este ReFS (Resilient File System)

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Resilient File System este un sistem de fișiere nou construit folosind codul din sistemul de fișiere NTFS curent. În prezent, ReFS nu este doar un înlocuitor pentru NTFS. Are avantaje și dezavantaje proprii.

Deoarece ReFS este cel mai nou sistem de fișiere Microsoft, acesta este conceput pentru a aborda câteva probleme majore cu NTFS. ReFS este proiectat să fie mai rezistent la coruperea datelor, să funcționeze mai bine pentru anumite sarcini de lucru și să scadă durata de procesare pentru sistemele de fișiere foarte mari.

ReFS folosește sumele de control pentru metadate – și poate utiliza opțional sumele de control pentru datele fișierelor. Ori de câte ori citește sau scrie un fișier, ReFS examinează suma de control pentru a se asigura că este corect. Acest lucru înseamnă că sistemul de fișiere are un mod încorporat pentru a detecta coruperea datelor în timp real.

ReFS este integrat cu funcția de “Storage Spaces”. Dacă vom configura Storage Spaces in mirroring cu ReFS, Windows -ul poate detecta cu ușurință coruperea fisierelor de sistem și poate repara automat problemele prin copierea backup-ului alternativ al datelor de pe o altă unitate. Această caracteristică este disponibilă atât pe Windows 10 cât și pe Windows 8.1.

ReFS are lucruri mult imbunatatite fata de NTFS, cum ar fi:

  • acceptă volume mult mai mari și nume de fișiere mai lungi. Pe termen lung, acestea sunt îmbunătățiri importante.
  • Pe un sistem de fișiere NTFS, căile de fișiere sunt limitate la 255 de caractere. Cu ReFS, un nume de fișier poate dura până la 32768 de caractere.
  • NTFS are o dimensiune teoretică maximă a volumului de 16 exabyte, în timp ce ReFS are o dimensiune teoretică maximă de volum de 262144 exabytes. Asta nu contează prea mult acum, dar într-o bună zi va fi o diferenta semnficativa.

Totusi, ReFS nu poate inlocui NTFS, inca, pentru ca:

  • Toate aceste caracteristici sună destul de bine, dar nu putem doar trece la ReFS din NTFS. Windows nu poate boot-a de la un sistem de fișiere ReFS și necesită NTFS.
  • ReFS omite, de asemenea, alte caracteristici care includ NTFS, inclusiv comprimarea și criptarea sistemului de fișiere, atributele extinse, deduplicarea datelor și cotele de discuri.

Utilizarea ReFS

  • Funcția ReFS este acum disponibilă ca parte a Windows 10 Pro pentru stațiile de lucru, precum și pentru Windows 10 Enterprise.
  • Pe un PC cu Windows 10, putem utiliza ReFS numai prin Storage Spaces. Trebuie sa ne asiguram ca formatam volumul ca ReFS și nu ca NTFS când vedem opțiunea. Vom beneficia automat de caracteristicile de integritate a datelor din sistemul de fișiere ReFS.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 71 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?