Ce modalitati de protejare a dispozitivelor sunt recomandate: parola,recunoastere faciala, amprenta?

Configurare noua (How To)

Situatie

Modalitati de protejare a dispozitivelor

Nu cu mult timp în urmă, un telefon era folosit în principal pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje text sau pentru a juca jocuri preinstalate. Dar cu atât de mult din activitățile noastre zilnice depind acum de smartphone-uri, este mai important ca niciodată să ne securizăm dispozitivele.

Din fericire, există mai multe metode de autentificare pentru a vă debloca telefonul. Alături de codurile PIN și parolele, producătorii de smartphone-uri au introdus metode biometrice de autentificare, cum ar fi recunoașterea facială, amprenta și scanarea irisului, pentru a oferi utilizatorilor o modalitate mai rapidă și mai convenabilă de a-și accesa telefoanele.

Solutie

1. Parolă

Autentificarea bazată pe parolă este o opțiune comună de deblocare. Parolele sunt mai lungi decât codurile PIN și pot include litere și simboluri. Dar, similar codurilor PIN, oamenii creează adesea parole usor de ghicit cu informații personale disponibile public și cuvinte din dicționar. În plus, 61% dintre utilizatori refolosește aceeași parolă pe mai multe site-uri web, astfel încât o singură compromitere a parolei poate face mai multe conturi vulnerabile.

Pro
Mai sigur decât un PIN.
Experiență îmbunătățită a utilizatorului.

Contra
Ușor de ghicit.
Deblocare mai lentă.
Recuperarea parolei poate fi la fel de grea ca recuperarea PIN-ului.

 2.PIN

Un PIN sau o parolă reprezinta cea mai comună opțiune de securitate disponibilă pe majoritatea dispozitivelor. Este o combinație de caractere numerice, adesea de patru până la șase cifre, în funcție de sistemul de operare al telefonului. Mulți utilizatori preferă codurile PIN deoarece sunt scurte și pot fi introduse rapid folosind tastatura.

Un dezavantaj major al utilizării unui PIN este că necesită utilizatorilor să memoreze codul. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor ajung să folosească coduri PIN care sunt ușor de introdus și adesea ușor de ghicit, cum ar fi datele de naștere.

Pro
Metodă de autentificare scurtă și ușoară.
Experiență de utilizator mai bună.

Contra
Deblocare mai lentă în comparație cu alte metode de autentificare.
Necesită utilizatorilor să memoreze numere.
Recuperarea poate fi dificilă dacă uitați codul PIN.
Adesea previzibil.

3. Amprentă
Securitate-Amprenta
Recunoașterea amprentei este o metodă de autentificare sigură care oferă acces rapid la un dispozitiv. Senzorul caută caracteristici specifice ale degetului dvs., cum ar fi crestele și bifurcațiile amprentei dvs.

Performanța senzorului depinde de calitatea și de plasarea acestuia pe telefon. Calitatea, în acest caz, se referă la viteza și acuratețea cu care senzorul îți citește degetul. În ceea ce privește amplasarea senzorului, nu există o poziție unică a senzorului de amprentă digitală.

Recunoașterea amprentelor depășește metodele de autentificare bazate pe PIN și parolă în ceea ce privește securitatea. Nu este ușor să piratați un scaner de amprente, iar evoluțiile recente în tehnologia de scanare au îmbunătățit și mai mult securitatea acestuia.

Pro
Metodă de autentificare rapidă și convenabilă.
Mai sigur decât codul PIN și parola.

Contra
Amprentele pot fi replicate.
Distorsiunea amprentei poate cauza defecțiuni.
Probleme de recunoaștere mai mari în comparație cu autentificarea bazată pe PIN și parolă.

4. Recunoașterea facială

Recunoașterea facială a ajuns pe sistemul de operare Android 4.0, numit și versiunea Android Ice Cream Sandwich. Folosește camera frontală a telefonului pentru a-ți face fotografia și pentru a o folosi ca bază pentru a debloca telefonul.

Dispozitivele Apple folosesc o caracteristică de autentificare similară numită Face ID, deși tehnologia din spatele acesteia funcționează ușor diferit. Face ID funcționează prin scanarea 3D a feței.

Pro
Metoda de deblocare rapidă.
Nu necesită memorarea codurilor și parolelor.

Contra
Efectele de lumină și modificările faciale pot provoca eșecuri.
Orientarea ecranului și distanța față de cameră pot afecta lizibilitatea.
Scanerul poate fi păcălit de fotografiile utilizatorului sau uneori de asemănări familiale.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(6 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?