Ce sistem de fișiere ar trebui să folosesc pentru unitatea mea USB?

Configurare noua (How To)

Situatie

Sistemele de fișiere sunt genul de lucruri pe care mulți utilizatori de computere îl consideră de la sine înțeles. Cele mai obișnuite sisteme de fișiere sunt FAT32, exFAT și NTFS pe Windows, APFS și HFS+ pe macOS și EXT pe Linux, deși s-ar putea să întâlniți altele ocazional. Dar poate fi confuz să înțelegem ce dispozitive și sisteme de operare acceptă ce sisteme de fișiere – mai ales atunci când tot ce vrei să faci este să transferi unele fișiere sau să-ți păstrezi colecția lizibilă de toate dispozitivele pe care le folosești. Deci, să aruncăm o privire la sistemele de fișiere majore și, sperăm, că puteți găsi cea mai bună soluție pentru formatarea unității dvs. USB.

Multe companii și gospodării au mai multe computere de diferite tipuri în casa lor – Windows, macOS și Linux fiind cele mai comune. Și dacă transportați fișiere la casele prietenilor sau când călătoriți, nu știți niciodată pe ce tip de sistem doriți să fie acele fișiere. Din cauza acestei varietăți, trebuie să formatați discurile portabile, astfel încât acestea să se poată muta cu ușurință între diferitele sisteme de operare pe care vă așteptați să le utilizați.

Solutie

Dar pentru a lua această decizie, trebuie să înțelegeți cei doi factori majori care vă pot afecta alegerea sistemului de fișiere: portabilitatea și limitele de dimensiune a fișierelor. Vom arunca o privire asupra acestor doi factori, deoarece se referă la cele mai comune sisteme de fișiere:

  • NTFS: Sistemul de fișiere NT (NTFS) este sistemul de fișiere pe care versiunile moderne de Windows îl folosesc implicit.-
  • HFS+: Sistemul de fișiere ierarhic (HFS+) a fost sistemul de fișiere mai vechi pentru Mac-urile utilizate în mod implicit.
  • APFS: Sistemul de fișiere proprietar Apple dezvoltat ca înlocuitor pentru HFS+, cu accent pe unități flash, SSD și criptare. APFS a fost lansat cu iOS 10.3 și macOS 10.13 și a devenit norma în versiunile moderne ale sistemelor de operare.-
  • FAT32: Tabelul de alocare a fișierelor 32 (FAT32) a fost sistemul de fișiere standard Windows înainte de NTFS.-
  • exFAT: Tabelul extins de alocare a fișierelor (exFAT) se bazează pe FAT32 și oferă un sistem ușor, fără toată suprasarcina NTFS.
    ext2, ext3 și ext4: sistemul de fișiere extins (ext) a fost primul sistem de fișiere creat special pentru nucleul Linux.

În plus, consolele dvs. de acasă (Xbox Series X|S, Playstation 5) oferă doar suport limitat pentru anumite sisteme de fișiere și oferă doar acces de citire la unitățile USB. Pentru a alege cel mai bun sistem de fișiere pentru nevoile dvs., aruncați o privire la acest grafic util.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?