Situatie
In versiunile de windows mai noi, in cazul in care un windows instalat functioneaza deficitar, re-instalarea nu mai este necesara. Pentru remedierea sa putem folosi un recovery drive. Acesta poate fi fie un dvd, usb stick sau o partitie pe pc. Iata cum creem un astfel de recovery drive:
Backup
Mare atentie! Discul (nu doar partitia) pe care se va crea acest recovery va fi formatat si toate datele se vor pierde.
Faceti un backup al datelor!
Solutie
Pasi de urmat
In start menu, in campul de search, vom scrie “recovery disk” iar windowsul va gasi automat aplicatia pentru creearea disk-ului:
In cazul in care avem deja o partitie creeata, putem sa copiem continutul ei pe noul recovery drive. Daca nu avem nici un recovery partition, ca in cazul de fata, casuta nu va fii bifabila. Apaasam next.
Urmatorul ecran ne va afisa toate drive-urile disponibile (partitie pe hard disk, usb stick, dvd, etc…). De aici vom selecta partitia cea mai convenabila (in cazul de fata singura) si apasam next.
ATENTIE! Procedura crearii recovery drive-ului necesita formatarea drive-ului selectat. Daca avem informatii importante pe drive, apasam cancel, le vom face back-up, dupa care reluam procesul. Daca nu, apasam “create”.
Pentru a repara o instalare de windows cu un recovery drive, din meniul aparut in urma boot-ului defectuos, selectam Advanced Options iar aici selectam System restore. Windows-ul va gasii automat recovery drive-ul si va demara procesul de system restore.
Leave A Comment?