Situatie
Ca de obicei, vă recomand cu tărie să faceți o copie de rezervă a datelor importante și a fișierelor de configurare a sistemului în sistemul dvs. Arch Linux.
Solutie
Mai întâi, să marchem toate pachetele ca dependențe folosind comanda:
$ sudo pacman -D --asdeps $(pacman -Qe)
Opțiunea asdeps îi spune pacmanului să instaleze pachete în mod non-explicit. Cu alte cuvinte, falsificăm motivul instalării lor pentru a fi instalat ca dependență. Apoi, marcați sistemul de bază ca fiind instalat în mod explicit. De asemenea, menționați orice altceva pe care nu doriți să îl eliminați în comanda de mai jos.
$ sudo pacman -S --asexplicit --needed base
Opțiunea asexplicit îi spune pacman-ului să instaleze pachetele în mod explicit. Cu alte cuvinte, falsificăm motivul instalării lor pentru a fi instalat în mod explicit. Acest lucru este util dacă doriți să marcați un pachet ca instalat în mod explicit, astfel încât să nu fie eliminat prin operația –recursive remove.
În cele din urmă, eliminați pachetele orfane (dependențe) folosind următoarea comandă.
$ sudo pacman -Rsunc $(pacman -Qtdq)
Vă rugăm să vă asigurați că ați menționat toate pachetele pe care nu doriți să le eliminați prin comanda pacman. Acum, eliminați orice fișiere de configurare nedorite și alte fișiere din directorul dvs. $HOME. De asemenea, puteți reseta toate personalizările și ajustările pe care le-ați făcut în sistemul dvs., inclusiv aplicațiile fixate în Dock, applet-urile panoului desktop, indicatorii desktop, fonturile sistemului dvs., temele GTK, temele pictogramelor, rezoluția monitorului, comenzile rapide de la tastatură, plasarea butoanelor din fereastră etc.
Acum, aveți un sistem Arch Linux proaspăt. Continuați și începeți să instalați toate pachetele pe care doriți să le testați și să explorați.
Leave A Comment?