Situatie
Microsoft PowerPoint este cunoscut pentru prezentări, dar dacă utilizați în mod corespunzător unele dintre instrumentele de bază pe care le oferă PowerPoint, puteți, de asemenea, să creați o infografică frumoasă și apoi să o descărcați ca imagine pentru a o utiliza după cum doriți.
- Alegeți un șablon pentru infograficul dvs
Șablonul PowerPoint pe care îl alegeți va acționa ca fundal pentru infograficul dvs., așa că este important să alegeți unul care se potrivește cu designul imaginat. Va trebui să țineți cont de diverse lucruri atunci când alegeți o temă, cum ar fi ce text de culoare doriți să utilizați, dacă obiectele pe care le introduceți sunt întunecate sau deschise la culoare și chiar ce tip de impresie (serioasă, amuzantă, distractivă etc.) vrei să ofere infograficul tău. - Când lansați PowerPoint, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să alegeți tema. Puteți alege „Prezentare albă” dacă doriți un fundal alb simplu sau puteți alege unul dintre diferitele alte șabloane furnizate în biblioteca mare a PowerPoint.
Pentru a alege un șablon, deschideți PowerPoint și faceți clic pe „Nou” în panoul din stânga.
Pe următorul ecran, veți găsi o listă lungă de teme din care să alegeți. Dacă puteți găsi una care funcționează pentru dvs., puteți încerca și să căutați o temă în caseta de căutare. De exemplu, dacă doriți o temă albastră, puteți căuta „Albastru” în caseta de căutare.
- După ce ați găsit tema pe care doriți să o utilizați, faceți clic pe ea pentru a o selecta.
- Va apărea o fereastră pop-up, care vă oferă mai multe informații despre temă. Faceți clic pe „Creați” după ce ați citit informațiile suplimentare.
- Acum veți fi gata să vă creați infograficul folosind tema selectată.
Creați o dimensiune personalizată a diapozitivei
Odată ce ați ales o temă, va trebui să creați o dimensiune personalizată pentru diapozitiv. Dimensiunea pe care trebuie să o utilizați depinde de locul în care veți partaja infograficul. Vom folosi dimensiunea standard pentru infografica legală (8,5 x 14 inchi) în acest exemplu, dar consultați foaia de referință fantastică pentru dimensiunea infografică Easelly pentru a afla ce dimensiune ar trebui să utilizați pentru proiectul dvs.
- Pentru a modifica dimensiunea diapozitivului, faceți clic pe „Dimensiune diapozitiv” în grupul Personalizare din fila Design.
- Apoi, faceți clic pe „Dimensiune personalizată a diapozitivei” în meniul care apare.
- Va apărea fereastra Dimensiune diapozitiv. Reglați dimensiunile lățimii și înălțimii făcând clic pe săgețile sus și jos din dreapta fiecărei casete. Rețineți că „Dimensiunea diapozitivelor pentru” se va schimba automat în „Personalizat” atunci când editați dimensiunile.
- Faceți click pe „OK” când este gata.
- Va apărea o altă fereastră care vă va spune că schimbați dimensiunea diapozitivelor și vă va oferi să alegeți ce să faceți cu elementele din diapozitiv. Acest lucru nu contează prea mult acum, deoarece nu ați adăugat niciun conținut, dar alegerea „Asigurați potrivirea” va redimensiona textul implicit al titlului pe care îl vom folosi mai târziu la o dimensiune mai adecvată, așa că mergeți mai departe și faceți clic pe acesta.
Veți vedea acum că diapozitivele au fost redimensionate. Cu toate acestea, este posibil ca designul principal al temei să nu se potrivească întregului diapozitiv, așa că PowerPoint umple spațiul suplimentar cu o culoare care completează tema. Dacă alegeți, puteți umple acest spațiu suplimentar cu designul principal făcând clic și trăgând mânerele de pe fiecare parte respectivă a elementului de design.
Făcând acest lucru poate sau nu distorsiona designul, așa că folosește-ți cea mai bună judecată despre cum să mergi mai departe aici.
Adăugați, editați și formatați elemente de diapozitiv
Acum că diapozitivul are dimensiunea corectă, puteți începe să adăugați, să editați și să formatați diferite elemente în infografic.
- Modul în care vă proiectați infografica depinde de tipul de informații pe care doriți să le transmiteți cititorului. Nu există o soluție „unică pentru toate”, așa că jucați-vă cu diferite elemente până când sunteți mulțumit de design.
Pentru a insera o casetă de text, faceți clic pe Inserare > Casetă de text. Cursorul se va transforma într-o cruce. Faceți clic și trageți cursorul peste diapozitiv pentru a desena caseta de text, apoi începeți să tastați pentru a introduce textul. De asemenea, puteți face clic și trage caseta de text într-o nouă poziție pe diapozitiv.
- Puteți actualiza fontul textului folosind opțiunile din grupul Font din fila Acasă. Aceste opțiuni includ lucruri precum schimbarea stilului sau mărimii fontului, adăugarea de caractere aldine, cursive sau subliniere la font și schimbarea culorii fontului.
- De asemenea, puteți insera imagini, SmartArt, Diagrame și alte obiecte utilizând opțiunile din grupurile Imagini și Ilustrații din fila Inserare. Folosirea corectă a diferitelor elemente vizuale este cheia pentru ca infograficul tău să aibă succes.
Puteți repoziționa un grafic făcând clic și trăgând caseta acestuia, așa cum ați proceda cu o casetă de text. De asemenea, le puteți redimensiona făcând clic și trăgând mânerele de pe fiecare parte.
- Există, de asemenea, instrumente de formatare a obiectelor găsite în fila Format a obiectului. Pentru a afișa această filă, va trebui mai întâi să selectați obiectul. Puteți face lucruri precum schimbarea culorii formei sau a conturului formei, adăugați diferite efecte (cum ar fi o umbră) și așa mai departe.
- Continuați să adăugați, editați, formatați și repoziționați text și alte obiecte până când infograficul dvs. este complet.
Salvați infograficul ca imagine
După ce ați terminat de proiectat infograficul, veți dori să îl salvați ca imagine, astfel încât să îl puteți partaja cu ușurință. Din fericire, puteți salva un singur diapozitiv PowerPoint ca imagine.
Mai întâi, selectați diapozitivul pe care doriți să îl salvați ca imagine în panoul din stânga. O casetă roșie va apărea în jurul slide-ului când este selectat.
Apoi, faceți clic pe Fișier > Salvare ca și apoi alegeți locația în care doriți să salvați infograficul. Înainte de a face clic pe Salvare, veți dori să schimbați tipul de fișier în care este salvat. Puteți alege dintre aceste cinci tipuri de imagini:
- Animated GIF Format (*.gif)
- JPEG File Interchange Format (*.jpg)
- PNG Portable Network Graphics Format (*.png)
- TIFF Tag Image File Format (*.tif)
- Scalable Vector Graphics Format (*.svg)
- Faceți clic pe „Salvați” după ce ați ales tipul de fișier imagine dorit.
- Va apărea o fereastră de dialog care vă va întreba ce diapozitiv doriți să exportați. Selectați „Doar acesta” pentru a salva diapozitivul selectat ca imagine.
- Infograficul dvs. este acum salvat ca tipul de fișier imagine selectat.
Cam despre asta e. PowerPoint este o aplicație grozavă pentru design și, deși poate să nu fie la fel de cuprinzătoare în instrumentele sale de editare a imaginilor ca Photoshop, are o curbă de învățare mult mai mică. Dacă sunteți gata să vă duceți infograficul la următorul nivel, totuși, nu există moment mai bun pentru a începe să învățați Photoshop decât acum.
Leave A Comment?