Eroare Winsock 10048

Configurare noua (How To)

Situatie

O eroare Winsock este un tip specific de eroare de rețea. Se poate întâmpla în orice sistem de operare, dar este cel mai frecvent asociat cu Windows.

Winsock se referă la API-ul Windows Sockets, un set de funcții încorporate în Windows care permit aplicațiilor să comunice prin rețele TCP/IP. Aceste funcții sunt utilizate de programe pentru a gestiona conexiunile de rețea și pentru a trimite date între computere de pe Internet.

O eroare Winsock apare atunci când o aplicație încearcă să se conecteze la un alt computer utilizând protocolul TCP/IP, dar nu poate stabili o conexiune. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, inclusiv:

  • Drivere învechite – Driverele învechite pot provoca, de asemenea, erori de win socket pe computer, deoarece ar putea să nu fie compatibile cu cele mai recente sisteme de operare sau actualizări de securitate lansate de Microsoft.
  • Setări proxy configurate incorect – Dacă utilizați un server proxy și ați actualizat recent setările de rețea ale computerului, este posibil să le fi dezactivat accidental.
  • Setări firewall – Un firewall sau o aplicație antivirus poate bloca conexiunea dintre computerul dvs. și serverul la care încercați să vă conectați.
  • Hardware defect – O altă cauză posibilă a acestei erori ar putea fi hardware-ul defect, cum ar fi o placă de rețea defectuoasă sau cabluri defectuoase .
  • Infecție cu virus – Este posibil să aveți un virus sau un program malware pe computer care vă împiedică să vă conectați la internet.

Când primiți un mesaj de eroare Winsock, poate fi dificil să diagnosticați problema. Mesajul pe care îl vedeți depinde de tipul de eroare pe care o întâmpină computerul dvs.

1. Dezactivează-ți temporar antivirusul 
  1. Apăsați pictograma meniului Start , introduceți Windows Security în bara de căutare și faceți clic pe Deschidere
  2. Faceți click pe Firewall și protecție rețelei, apoi selectați Rețea publică
  3. Găsiți Microsoft Defender Firewall și comutați butonul de oprire

Firewall-urile sunt folosite pentru a bloca accesul neautorizat la computer de pe Internet. Dacă aveți un firewall activat, este posibil să blocheze accesul la Internet sau să împiedice computerul să se conecteze corect la site-uri web și servere de pe Internet.

Dacă da, atunci configurați corect setările firewall-ului pentru a nu bloca accesul la servicii.

2. Actualizați driverul de rețea
    1. Apăsați tasta Windows , tastați Manager dispozitive în bara de căutare și faceți click pe Deschidere
    2. Navigați la Adaptoare de rețea și faceți clic pentru a extinde. Faceți clic dreapta pe driver, apoi faceți clic pe  Actualizare driver  din meniul drop-down.
    3. Selectați  opțiunea Căutați automat drivere  și așteptați până se termină actualizarea.

Reporniți computerul și verificați dacă eroarea persistă.În consecință, puteți utiliza și un instrument de actualizare automată a driverelor pentru procese sigure și rapide ale driverului.

Vă va ușura munca, deoarece vă va scana sistemul pentru orice drivere învechite, incompatibile și corupte și apoi le va înlocui cu cele corecte.

3. Dezactivează-ți proxy-ul 
  1. Apăsați tasta Windows și selectați Setări
  2. Faceți click pe Rețea și Internet în panoul din stânga, apoi derulați în jos și faceți click pe Proxy în panoul din dreapta
  3. Selectați Editați lângă opțiunea Utilizați un server proxy din secțiunea Configurare manuală a proxy-ului, dezactivați Utilizarea unui server proxy și faceți click pe Salvare
4. Resetați TCP/IP
  1. Faceți click pe pictograma Start Menu, introduceți cmd în bara de căutare și faceți click pe Deschidere
  2. Tastați următoarele comenzi și apăsați Enterdupă fiecare
  3. netsh winsock reset catalog
  4. netsh int ipv4 reset reset.log
  5. netsh int ipv6 reset reset.log
  6. Acum reporniți computerul și vedeți dacă eroarea este încă acolo.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 5 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?