Situatie
Vrei sa instalezi WordPress direct pe site-ul tau?
Uite cum poti face asta in cativa pasi.
Mai intai trebuie sa creezi o baza de date pentru WordPress
Backup
Crearea unei baze de date pentru WordPress
Mai intai, trebuie sa instalezi o baza de date MySQL pe server-ul tau pentru WordPress. Majoritatea providerilor pun la dispozitie clientilor, o interfata ce face mul mai usoara instalarea unei baze de date, iar in acest exercitiu vom folosi vrajitorul MySQL pe panel-ul de admin, cPanel. Daca provider-ul tau foloseste alta interfata, pasii ar putea fi usor diferiti, dar in general, veti ajunge la acelasi rezultat dorit.
Pentru a face asta in cPanel, logheaza-te pe dashboard-ul tau, dati scroll in jos pana la sectiunea “Databases” si selectati “MySQL Database Wizard”.
Insereaza un nou nume pentru baza de date. Tine minte ca numele intreg este trecut in partea stanga a denumirii, astfel numele complet ar arata ceva in genul: siteultau_numebazadedate.
Click Next Step
Solutie
Pasi de urmat
Descarca WordPress si uploadeaza-l pe site-ul tau
Acum esti pregatit sa rulezi WordPress pe site-ul tau. Intra pe site-ul WordPress si descarca fisierul tip arhiva “.zip” ce contine ultima versiune de WordPress.
Odata ce ai extras fisierele, va trebui sa creezi fisierul wp_config.php cu informatiile bazei tale de date.
Pentru a face asta, deschide folderul WordPress, cauta fisierul wp-config-sample.php si deschide-l intr-un editor text ca Notepad.
Dati scroll in jos pana la setarile MySQL din fisier si introdu informatiile din baza de date ce le-ai creat inainte. Introdu numele bazei de date in locul “database_name_here”, username-ul in locul “username_here” si asa mai departe. De cele mai multe ori este bine daca lasati hostname-ul ca localhost.
Odata ce ai introdus setarile, salveaza fisierul sub denumirea wp-config.php. Asigura-te ca selectezi tipul fisierului ca All Files, daca il editezi in Notepad.
Acum esti pregatit sa uploadezi WordPress pe site-ul tau. Daca nu ai deja un program FTP instalat, poti descarca FileZilla si sa il instalezi, gratuit.
Acum deschide FileZilla si introdu informatiile contului FTP. Ar trebui sa ai aceste informatii de la Provider-ul tau.
Click Quickconnect cand informatiile sunt introduse.
Dupa cateva momente ar trebui sa fii conectat la site-ul tau prin FTP.
Acum, daca vrei sa instalezi WordPress ca pagina principala, cauta in public_html pe server-ul tau care se afla in partea dreapta a ferestrei. Daca ai preferat sa il instalezi ca sub-director, atunci cauta in locul in care ai ales sa il instalezi.
In partea stanga a ferestrei, cauta directorul WordPress in calculatorul tau. Deschide-l selecteaza toate fisierele, apoi click dreapta pe ele si selecteaza Upload.
Finalizeaza de configurat WordPress
Upload-ul complet poate dura cateva minute, depinde de viteza de internet ce o detii. Odata ce ai terminat, poti incepe sa iti configurezi site-ul. Deschide browser-ul tau, si introdu http://siteultau.com/wp-config.php. In cateva momente, pagina de configurare WordPress se va deschide. Introdu numele site-ului si informatiile contului administrator. Cand toate datele sunt introduse, click Install WordPress.
Dupa in moment, vei vedea fereastra care iti va spune ca ai terminat cu secces de instalat WordPress pe site-ul tau. Click Log In sa accesezi pagina de admin a site-ului WordPress.
Introdu username-ul si parola ce le-ai creat si click Log In.
Leave A Comment?