Situatie
LG G5 propune schimbări majore de design şi inovaţii pentru display cu care speră să lupte împotriva lui Samsung Galaxy S7 si impotriva celor de la Apple.În ultimii ani, LG a devenit principalul concurent pentru Samsung pe piaţa celor mai bune telefoane cu Android din rândul producătorilor premium.
Specificaţii tehnice LG G5
- ecran IPS de 5.3” cu rezoluţie QHD
- chipset Snapdragon 820
- 4 GB RAM
- 32 GB memorie internă
- cameră foto duală de 16 MP + 8 MP cu înregistrare 4K
- conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
- sistem de operare Android 6.0 Marshmallow
- acumulator Li-Ion de 2.800 mAh
- greutate 159 grame
Backup
În locul banalului plastic, G5 are o carcasă metalică, mai apropiată de conceptul de premium, iar butoanele au fost reamplasate în poziţii obişnuite.
Interesant este că G5 nu este un telefon unibody, ci unul modular. Vorbim despre primul telefon modular disponibil pe piaţă, întrucât partea de jos poate fi detaşată cu totul prin apăsarea unui buton de pe partea stângă. Ulterior, poţi înlocui bateria cu una nouă sau poţi ataşa la partea de jos diverse accesorii.
LG introduce o noutate importantă în privinţa ecranului. Nu, nu ne referim la cifrele seci, care indică un display IPS cu rezoluţie QHD şi diagonală de 5.3” ,ne referim la funcţia Always On, care afişează ora şi data pe ecran în permanenţă, plus notificări pentru apeluri, mesaje sau mailuri, chiar şi atunci când display-ul este stins.
Telefonul este echipat cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 820 cu procesor dual-core Kryo de 2.15 GHz şi procesor dual-core Kryo de 1.6 GHz, la care se adăugă grafică Adreno 530 şi 4 GB RAM. Partea interesantă este ca chipsetul Snapdragon 820 este realizat de rivalii de la Samsung, în timp ce memoria internă a telefonului este de 32 GB, la care se adăugă şi slot pentru carduri microSD de până la 200 GB.
Din punct de vedere software, G5 vine din fabrică cu Android 6.0 Marshmallow, ultima versiune a sistemului de operare Google. Desigur, nu lipseşte interfaţa proprietară LG Optimus UX 5.0
Adoptarea unei carcase metalice, construcţia modulară, reamplasarea butoanelor de control pentru volum în poziţii naturale, dar şi introducerea unor noutăţi pentru ecran pot face din G5 un telefon atractiv pentru upgrade inclusiv pentru posesorii de LG G4.
Leave A Comment?