Situatie
Ai o statie de lucru si ai vrea sa ai performate mai mari si viteza de lucru mai buna fara a inlocui statia, te-ai gandit sa montezi un ssd pe langa hdd principal.
Solutie
Pasi de urmat
In primul rand trebuie sa stim cateva detali cum lucreaza un SSD si cum a fost conceput si sa fim atenti ce tip de SSD folosim.
Solid State Disk (SSD) este un tip nou de hard disk in care locul platanelor a fost luat de chip-uri de memorie flash. , In prezent sunt mai multe companii care produc astfel de harduri. Tehnologia SSD ofera rate mai mici de consum de energie si viteze mai mari de transfer, astfel fiind foarte utile, mai ales, pentru cei care detin un laptop.
Asadar, avem de-a face cu doua tipuri de SSD-uri:
Cu memeorie NAND.
- SLC(Single Level Cell)
- MLC(Multi Level Cell)
- TLC(Triple Level Cell)
Cu memorie DRAM
Cele cu memorie NAND permit ca informatia sa fie pastrata chiar si dupa ce este oprit calculatorul. Memoria NAND o gasim si la stick-urile USB, carduri de memorie.
Diferenta dintre SLC si MLC consta in cantitatea de informatii stocate intr-o celula. Este foarte important sa stim ce fel de SSD alegem pentru ca cele SLC pot stoca 1 bit pe celula, pe cand cele MLC 2 biti pe celula, iar cele TLC 3 biti pe celula. Lucrul acesta influenteaza direct performanta, numarul de scrieri si capacitatea de stocare a SSD-ului.
SSD-ul de tip SLC este folosit de aplicatiile industriale, care au nevoie de performanta sporita si durata de viata indelungata.
Cele MLC sunt pentru home useri, care au rezistenta mai mica in timp si sunt mult mai ieftine.
Dupa ce am dat cateva detali care trebuiesc luate in considerare cand alegem un SSD luam o statie de lucru ca cea din imagine si montam un ssd in paralel cu hdd actual normal care o sa-l tinem doar ca memorie de stocare si pe ssd instalam sistemul de operare.
Dupa ce am urmat pasi instalam sistemul de operare si pc tau va functiona mult mai bine si mult mai rapid.
Leave A Comment?