Prima logare intr-un system de operare Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Înainte de a putea începe să utilizați sistemul, va trebui să aveți un nume de utilizator valid și o parolă. Alocarea numelor de utilizator și a parolelor inițiale este de obicei gestionată de administratorul de sistem. Numele voastre de utilizator, numit și userid, ar trebui să fie unic și nu ar trebui să se schimbe. Parolele inițiale pot fi orice și ar trebui schimbate după prima autentificare.

Solutie

Pentru a vă autentifica în contul vostru

Introduceți numele de utilizator la promptul de conectare, inițiala prenumelui, urmat de prenume. LINUX este sensibil cu majuscule – în cazul în care numele de utilizator este marim, nu tastați MariM. Apăsați tasta RETURN sau ENTER după ce introduceți numele de utilizator.

Când apare promptul de parolă, introduceți parola. Parola nu este afișată niciodată pe ecran ca măsură de securitate. Este, de asemenea, sensibil la majuscule. Apăsați tasta RETURN sau ENTER după introducerea parolei. Ce se întâmplă după ce vă conectați cu succes depinde de sistemul vostru.Multe sisteme LINUX vor afișa un banner de conectare sau „mesajul zilei”. Faceți un obicei să citiți acest lucru, deoarece poate conține informații importante despre sistem.

Alte sisteme LINUX vor configura automat mediul dvs. și vor deschide una sau mai multe ferestre pentru ca dvs. să lucrați. Ar trebui să vedeți o solicitare – de obicei un semn procentual (%) sau un semn dolar ($). Aceasta se numește „prompt shell” Acesta indică faptul că sistemul este gata să accepte comenzi de la dvs.

Dacă încercarea de autentificare nu a reușit, există mai multe motive posibile:

  • Ați făcut o eroare de tastare la introducerea numelui de utilizator sau a parolei.
  • Tasta CAPS LOCK este activată și totul este trimis către sistem cu litere mari.
  • Aveți un nume de utilizator sau o parolă expirate sau invalide sau securitatea sistemului s-a schimbat
  • Există probleme de sistem

Directorul vostru de acasă (home).

Fiecare utilizator are un director unic „home”. Directorul vostru principal este acea parte a sistemului de fișiere rezervată fișierelor voastre. După conectare, sunteți „introdus” în directorul de acasă automat. Aici îți începi munca.

Sunteți în controlul directorului de domiciliu și al fișierelor care locuiesc acolo. De asemenea, controlezi permisiunile de acces la fișierele din directorul tău de acasă. În general, singur ar trebui să poți crea / șterge / modifica fișiere din directorul de acasă. Alții pot avea permisiunea de a citi sau de a executa fișierele pe care le determinați. În majoritatea sistemelor LINUX, puteți să vă „deplasați” sau să navigați în alte părți ale sistemului de fișiere din afara directorului de acasă.

Aceasta depinde de modul în care permisiunile de fișiere au fost stabilite de alții și / sau de administratorul de sistem

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(15 din 34 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?