Situatie
Unicode este un standard de codificare al caracterelor, dezvoltat de Unicode Consortium, care definește un set de litere, numere și simboluri ce reprezintă aproape toate limbile scrise din lume. Succesul său la contopirea seturilor de caractere a dus la utilizarea lor pe scara largă în dezvoltarea programelor software..Complicațiile apar, în general, atunci când vrei să combini un software cu un sistem de operare ce conține seturi de caractere care pot cauza un “conflict”, cum ar fi caracterele chinezești, japoneze, arabe, ebraice, rusești, față de limbi care utilizează caractere latine, cum ar fi limba engleză, română, spaniolă, germană, etc.
Când apar astfel de conflicte, limba de afișare utilizată de sistemul de operare este considerată a fi Unicode și, în mod implicit, programele non-Unicode sunt setate să utilizeze aceeași limbă. Software-ul cu un set de caractere diferit este considerat a fi un program non-Unicode. Din moment ce folosește un set de caractere complet diferit față de cel utilizat de limba curentă non-Unicode, acesta nu este afișat corect. Pentru a rezolva problema, trebuie să schimbi limba utilizată de către sistemul de operare pentru programele non-Unicode, pentru a se potrivi cu programul pe care vrei să-l rulezi.
Cel mai comun scenariu unde limba programelor non-Unicode este setată incorect și provoacă neplăceri, este în cazul redării fișierelor media. De exemplu: ai Windows în limba engleză și vizualizezi un film în română pentru care ai nevoie de subtitrare în română, limbă care conține caractere ce nu se află în alfabetul englez, cum ar fi “ș” sau “ț”. Aceste caractere vor fi afișate incorect.
Setarea limbii implicite pentru programele non-Unicode pentru a se potrivi cu limba locală va rezolva aceste probleme.
Solutie
Pasi de urmat
Accesare limba curentă pentru programele non-Unicode în Windows 7
În Windows 7, deschideti Panoul de control și apasati pe “Ceas, limbă și regiune”.
În panoul “Ceas, limbă și regiune” apasati pe “Regiune și limbă”.
Acestă acțiune va deschide fereastra Regiune și Limbă . Aici, mergeti la fila Administrativ. În secțiunea ” Limbă pentru programele non-Unicode “, puteți vedea limba setată în prezent. Pentru a o schimba, apasati pe ” Modificare setări regionale pentru sistem “.
Dacă vreti să o modificati, apasati pe ” Modificare setări regionale pentru sistem “.
Fereastra în care puteți schimba limba de afișare pentru programele non-Unicode se numește Setări de regiune ( Region settings) și este asemănătoare în Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Opțiunile afișate sunt similare.
Apasati pe “Setări regionale curente de sistem” , lucru ce va afișa în jos o listă din care va trebui să selectati limba specifică.
După ce ati ales limba dorită, apasati pe OK. Acum veti fi informait că va trebui să reporniti computerul pentru ca el să poate face modificările. Închideti toate documentele și aplicațiile și apasati pe Repornire acum.
Când veti reveni, noua limbă pe care ati selectat-o va fi setată ca implicită pentru toate programele non-Unicode.
Leave A Comment?