Securitate: Card acces

Configurare noua (How To)

Situatie

SECURITATEA FIZICĂ

Se referă la controlul accesului în zonele protejate prin supraveghere video, personal
de securitate sau blocarea accesului (prin bariere, încuietori, uși), securizarea serverelor și a canalelor de cablu.

Un smart card este un card fizic ce conține un cip integrat integrat care acționează ca un token de securitate. Cardurile inteligente au de obicei aceeași dimensiune ca un permis de conducere sau un card de credit și pot fi realizate din metal sau plastic. Se conectează la un cititor fie prin contact fizic direct  sau printr-un standard de conectivitate fără fir pe rază scurtă, cum ar fi identificarea prin radiofrecvență (RFID) sau comunicarea în câmp apropiat (NFC).

Cipul de pe un smart card poate fi un microcontroler sau un cip de memorie încorporat. Cardurile inteligente sunt proiectate pentru a fi rezistente la falsificare și utilizează criptarea pentru a oferi protecție pentru informațiile din memorie.

Cum funcționează smart card-urile
Microprocesoarele pentru smart card-uri sau cipurile de memorie fac schimb de date cu cititoarele de carduri și alte sisteme printr-o interfață serială. Cardul inteligent în sine este alimentat de o sursă externă, de obicei cititorul de carduri inteligente.

Tipuri de smart card-uri
Smart card-urile sunt clasificate în funcție de criterii precum modul în care cardul citește și scrie datele, tipul de cip utilizat și capacitățile acestuia. Acestea includ următoarele tipuri:

  • Smart card-urile de contact sunt cel mai comun tip de smart card-uri. Acestea sunt introduse într-un cititor de carduri care are o conexiune directă la o placă de contact conductoare de pe suprafața cardului. Comenzile, datele și starea cardului sunt transmise prin aceste puncte de contact fizice.
  • Cardurile fără contact necesită doar apropierea unui cititor de carduri pentru a fi citite; nu este necesar un contact direct. Cardul și cititorul sunt ambele echipate cu antene și comunică folosind frecvențe radio printr-o legătură fără contact. Antenele sunt adesea un fir de cupru care se înfășoară în jurul marginii cardului
  • Cardurile cu interfață dublă sunt echipate atât cu interfețe fără contact, cât și cu interfețe de contact. Acest tip de card permite accesul securizat la cipul cardului inteligent, fie cu interfața cardului inteligent fără contact, fie cu interfața de contact.
  • Smart card-urile hibride conțin mai multe tehnologii. De exemplu, un smart card hibrid poate avea un cip de procesor încorporat care este accesat printr-un cititor de contact și un cip RFID pentru conexiunea de proximitate. Diferitele cipuri pot fi utilizate pentru diferite aplicații legate de un singur smart card — de exemplu, atunci când un cip de proximitate este utilizat pentru controlul accesului fizic în zonele restricționate și un cip de contact este utilizat pentru autentificarea SSO.
  • Smart card-urile de memorie conțin doar cipuri de memorie și pot stoca, citi și scrie doar date pe cip. Datele de pe aceste carduri pot fi suprascrise sau modificate, dar cardul în sine nu este programabil. Deci, datele nu pot fi procesate sau modificate programatic. Aceste carduri pot fi doar în citire și pot fi folosite pentru a stoca date precum un PIN, o parolă sau o cheie publică. Ele pot fi, de asemenea, citite-scriere și utilizate pentru a scrie sau actualiza datele utilizatorului. Cardurile inteligente de memorie pot fi configurate să fie reîncărcabile sau de unică folosință, caz în care datele pe care le conțin pot fi folosite doar o singură dată sau pentru o perioadă limitată de timp înainte de a fi actualizate sau aruncate.
  • Smart card-urile cu microprocesor au un microprocesor încorporat pe cip, în plus față de blocurile de memorie. Un card cu microprocesor poate include, de asemenea, secțiuni specifice de fișiere în care fiecare fișier este asociat cu o funcție specifică. Datele din fișiere și alocarea memoriei sunt gestionate cu un sistem de operare smart card. Acest tip de card poate fi folosit pentru mai multe funcții și, de obicei, permite adăugarea, ștergerea și manipularea în alt mod a datelor din memorie.

Avantajele smart card-urilor

  • Securitate mai puternică. Smart card-urile oferă un nivel mai ridicat de securitate decât cardurile cu bandă magnetică, deoarece conțin microprocesoare capabile să proceseze datele direct, fără conexiuni la distanță. Chiar și Smart card-urile cu memorie doar pot fi mai sigure, deoarece pot stoca mai multe date de autentificare și de cont decât cardurile tradiționale cu bandă mag. Cardurile inteligente sunt în general în siguranță împotriva interferențelor electronice și a câmpurilor magnetice, spre deosebire de cardurile cu bandă magnetică.
  • Persistența informațională. Odată ce informațiile sunt stocate pe un card inteligent, acestea nu pot fi șterse, șterse sau modificate cu ușurință. De aceea, cardurile inteligente sunt bune pentru stocarea datelor valoroase care nu ar trebui reproduse. Cu toate acestea, aplicațiile și datele de pe un card pot fi actualizate prin canale securizate, astfel încât emitenții nu trebuie să emită carduri noi atunci când este nevoie de o actualizare.
  • Utilizări multiple. Sistemele de smart card-urile cu servicii multiple permit utilizatorilor să acceseze mai mult de un serviciu cu un singur card inteligent.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?